PLOG – COLOMBIA

‘Plog’ staat voor photolog, a.k.a. een dag in foto’s. Recentelijk ben ik met J-P op een cruise geweest naar Curaçao, Aruba, Colombia, Panama en Venezuela. De tips voor Curaçao zijn allemaal al voorbij gekomen. Omdat ik van de andere landen slechts een glimp heb opgevangen, volgt het verslag van die dagen in plogvorm. Vandaag: Colombia

Wakker worden met de prachtige skyline van Cartagena voor je raam. Ik houd ervan. We springen snel uit bed en gaan naar de ontbijtzaal. Iedereen is alive and kicking. We lopen rondjes door de zaal, op zoek naar een plekje. Een medepassagier ziet de vraagtekens boven onze hoofden en loopt naar beneden. Hij spreekt ons aan en wijst dat er boven nog plekken zijn. Thank you! Na het ontbijt gaan we de eerst de nodige foto’s maken aan dek. Voor vandaag staat er een hop on hop off bus op het programma. Je bent toerist, of je bent het niet.

DSC05429Hoi Colombia, ik heb veel over je gehoord en ga je nu eindelijk ontdekken. Mijn tante komt uit Colombia en vriend C. is half Colombiaans. Lijkt me heel interessant om ‘hun’ land te leren kennen. Let ook even op het schattige bootje achter me. Hij gaat straks helpen om het schip de haven in te krijgen.

DSC05432Het is rustig in het zwembad. Iedereen gaat vandaag de hort op en is nu druk bezig om zich klaar te maken of hangt buiten beeld over de reling om de inparkeerkunsten van de kapitein te bekijken.

DSC05438Ik weet niet hoe het minibootje het doet, maar ons schip begint te draaien.

DSC05447Ons schip zal aanmeren tussen de containers. Dat geeft een leuk contrast met de mensen in badkleding. Cartagena is één van de belangrijkste havens van Colombia. De stad is gesticht in 1533.

DSC05449De aanlegsteiger ligt voor ons klaar. De aanlegplaats lijkt mini en dat is hij ook. Ik heb er een hard hoofd in dat gaat lukken, maar *spoiler alert* zonder kleerscheuren ‘parkeert’ het schip.

DSC05462Fast forward naar de Hop on Hop off bus. Die staat in de haven al voor ons klaar. Dat is het makkelijke aan de excursies, je kunt zo vanaf het schip een bus in. We leren op onze cruises de landen in vogelvlucht kennen en bepalen daarna waar we zeker nog naar terug willen.

DSC05463We stappen uit dichtbij de stadspoort genaamd Torre del Reloj. Via de stadspoort gaan we de ommuurde oude stad in. In de schaduw in de poort zelf krijgen we uitleg van de gids. We gaan eerst een stadswandeling maken en daarna mogen we verder met de Hop on Hop off bus. Ik ben dol op boeken, dus deze bibliotheek maakt me blij.

DSC05467Dat doet me denken aan Panama. De oude stad is heerlijk om doorheen te lopen. We hebben een geweldige gids die ons prachtige dingen laat zien. Ook gaan we ergens ijs proeven. Lekker met de warmte!

DSC05468Poseren naast de paus.

DSC05473Bijbelse verhalen vereeuwigd op een muur. Je ziet o.a. Maria met baby Jezus, de Ark van Noach, Simson die een leeuw verslaat en Mozes en de tien geboden.

DSC05475We hadden er ook voor kunnen kiezen om met paard en wagen op stap te gaan. We vonden het leuker om te lopen en na de stadswandeling zelf te kiezen waar we heen wilden gaan.

DSC05477Brussel heeft Manneke Pis, Pisa heeft de toren van Pisa en Cartagena heeft dit beeld van een wulpse rubensvrouw. Het kunstwerk heet La Gorda Gertrudis (Dikke Gertrude) en is gemaakt door Fernando Botero. Eromheen staan stalletjes waar je een miniversie van de dikke vrouw kunt kopen.

DSC05478We zijn vlak voor Kerst in Colombia en af en toe dook er een fraaie kerstboom op. J-P roept meteen NEE! bij het zien van deze fraaie boom. Helaas, geen roze boom in huize Franssen.

DSC05479Op deze binnenplaats houden we even pauze. Wie wilt mag naar de wc.

DSC05481En dan denk je van: wat is de meerwaarde van achter een gids aanlopen en de toerist uithangen? Nou, dit dus! Onze gids leidde ons via allemaal straatjes naar deze kunstenaar. De man pakte een spiegel en ging met zijn vingertoppen (!!!) een schilderij maken.

DSC05482Vijf minuten later… wauw! We waren flabbergasted. Hij zit rustig op straat binnen vijf minuten een kunstwerk te maken. En de werken waren ook te koop. Ik dacht dat het een rib uit mijn lijf zou zijn. Nee hoor, 2 voor 10 dollar. :O

DSC05484Dit lag ook op straat. Een overzichtje van alle deelnemers aan Miss World. Paulina Vega deed mee voor seizoen 2013-2014. Zaterdag 25 januari, een maand nadat we haar foto in Colombia zagen, werd ze gekroond tot Miss World! In 1958 heeft er voor het laatst een Colombiaanse gewonnen, dus hier waren ze natuurlijk superblij mee.

DSC05486De rondleiding is ten einde. We gaan weer naar de haven om de bus op te zoeken.

DSC05488We rijden langs het fort San Felipe de Barajas. Tegen betaling mag je het bezoeken. Ik heb na de wandeling echt geen energie om een fort te beklimmen en we blijven dus in de bus zitten. Nu ik de foto’s weer terugzie, heb ik er spijt van.

DSC05497De bus voert ons langs de kust.

DSC05511Van palmbomen krijg ik nooit genoeg.

DSC05515Op het strand chillen kan ook. Wij dachten echter dat we wel even gezellig in een winkelstraat konden lopen. Achteraf hadden we beter hier kunnen zitten.

IMG_8802We zijn dus in de enorm saaie winkelstraat beland, per ongeluk. Op de folder stond dat dit dé plek was om te shoppen. Hahaha. Het is meer een fastfoodstraat. We hebben wel trek en gaan daarom bij MacDonalds chillen.

IMG_8818Daarna is het tijd om weer verder te gaan. We moeten op tijd bij de bus zijn die ons terug naar de boot brengt. Achteraf gezien hadden we een deel van onze tijd beter kunnen besteden. Dat weten we weer voor de volgende keer. Niet klakkeloos een folder volgen, maar van te voren research doen over de stad.

IMG_8821Palmbomen én lichtjes. Het blijft apart om in december in een warm land te zijn en overal kerstversiering te zijn. Wij zoeken het schip weer op. Morgen hebben we weer een dagje op zee. Lekker bijtanken van alle indrukken die we opgedaan hebben.

Advertenties

One thought on “PLOG – COLOMBIA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s