Terugblik op 2014 – deel 1

Tel je zegeningen, de verklaring waarom het hier op de blog nog stiller was dan in een gemiddelde woestijn en omdat alles bloggers het doen: een terugblik op 2014. Dit afgelopen jaar was een rollercoaster. Heerlijk, omdat het nooit saai was. Maar eerlijk is eerlijk, soms verlangde ik ernaar om even uit die achtbaan te stappen om een rustig leven te kunnen leiden. Die momenten waren gelukkig maar van korte duur. Om het overzichtelijk te houden blik ik per maand terug op de hoogtepunten. En hier en daar een dieptepunt. Natuurlijk waren er meer, maar die houd ik lekker voor mezelf. Here goes!

IMG_5358Januari
Party! We beginnen het jaar goed met een feest bij ons thuis. Op 1 januari kijken we The Lone Ranger en Home Alone 2. Daarna wil ik weer aan het werk bij NBC, maar mijn lichaam zegt nee. Ik spendeer een paar dagen in bed. De zaterdag erop ga ik voorzichtig naar buiten voor een wandeling door ons ‘bos’ (foto). Pittig, maar ik moet even frisse lucht hebben. Gelukkig ben ik zondag weer boven jan en kunnen we boodschappen doen. Het is gelukkig de enige keer dat ik goed ziek ben dit jaar! Ik koop mijn eerste paar hardloopschoenen. Ook nieuw sinds dit jaar: ons abonnement op Hello Fresh. Samen met J-P bezoek ik de opening van zijn nieuwe werkplek. Ook staat er afspraak met Paul van Ark Media op het programma. We bespreken de mogelijkheden om een boek te schrijven voor de uitgeverij. Jullie kennen allemaal de uitkomst. Ik doe Piloxing, Conditiezwemmen, Cheerdance, Kickboksen en Yoga voor de rubriek ‘Uit de Schaduw’.

IMG_5593Februari
Personeelsfeest op Texel. We gaan terug met een klein bootje dat over de golven danst. Ik heb de tijd van mijn leven, de collega’s vinden het minder prettig. Ik bezoek voor het eerst de connectgroep van CLC. Ik vind het reuze spannend. Dat snapt Amanda ook en dus biedt ze aan om samen te gaan. Ik blijf hangen en heb de rest van een jaar een hoop fun met deze geweldige groep lieve meiden! Ook zie ik deze maand veel van mijn vrienden, waaronder Hannelore, Nanda, Linda en Charlie (foto). Ik doe turnen, bodyattack en aquagym voor de rubriek.

8SMaart
Genoeg te eten deze maand. Vrijdag ga ik uit eten met de familie Franssen bij Momento, zaterdag eet ik bij de pastors en zondag bij de Buurma’s. Bepaald geen straf, al dat lekkers! Ik doe een drankje met Judith bij een niet nader te noemen restaurant. We komen om half 9 binnen en worden om half 10 weggekeken. Serieus jongens, vraag dan gewoon of we weg willen gaan. Het restaurant staat voor de rest van het jaar op de zwarte lijst. Gek genoeg hebben ze nog een restaurant waar de service perfect is. Daar kom ik dan wel weer graag. Ik haal mijn nieuwe bril op die een stuk leuker staat en beter zit. Helaas is het door mijn prismaglazen wel een rib uit mijn lijf. Ik doe een drankje met Esz en Galina bij Dok51. We bombarderen de club tot onze nieuwe ‘stamkroeg’. Helaas gaat hij kort erop failliet. Ik doe korfbal (foto George Stoekenbroek), taekwondo, breakdance, duiken en MTB voor de rubriek.

IMG_5957April
Gerwin en Filippa komen over uit Zweden. Het lukt ons om bijna alle vrienden bij elkaar te krijgen voor een spelletjesmiddag. Tijdens een filmavond met de meiden van CLC kijken we ‘Frozen’. Wat een goede film! Het herinnert me erin dat ik dingen moet laten gaan en me echt minder moet gaan druk maken over wat anderen denken. Ook kijken we de film ‘Extremely loud and incredibly close’. Tranen gegarandeerd. J-P en ik besluiten om ons definitief te vestigen in City Life Church. We zijn dankbaar met onze nieuwe kerk. Ik kijk mozaïeken met mijn moeder. Renske en Willem trouwen en wij mogen erbij zijn. Koningsdag vieren we met een gezellige grote groep in Amsterdam. Ik krijg het voor elkaar om bier in mijn kruis te mikken en moet op jacht naar een nieuwe broek, om rare blikken te voorkomen. Gelukkig zijn er overal rommelmarkten en is een broek snel gevonden. Ik doe snookeren en paaldansen voor de rubriek.

IMG_6259Mei
Uitgever Paul komt een weekend langs om prachtig foto’s te shooten voor mijn boek. Tegelijkertijd komen Joyce en Niels logeren. Elianne en Denzel trouwen. Donny uit Brabant is jarig en omdat ik dat weekend ook naar Hilversum moet voor de finale eredivisie tafeltennis, besluiten we om ook maar naar Brabant af te reizen. Het is dat weekend bloedheet. We zonnen heerlijk in de tuin. Ik ga met Lisa en Rose naar Girls in CLC Utrecht. Onderweg leer ik de meiden beter kennen. We doen een afsluitende bbq met de kringgroep uit mijn oude kerk. Samen met Esz koop ik mijn eerste hardlooplegging. Mag ik hierin wonen? Het zit ontzettend lekker! Op woensdag zak ik door mijn been heen. Ik heb mijn jaarlijkse kramp. ’s Nachts krijg ik stroomstoten. Helaas wilde ze me op de spoedeisende hulp niet helpen en de huisarts is pas maandag weer aanwezig. Ze kan niet achterhalen wat het is. Ik heb kramp in m’n bovenbeen en kan niet goed op mijn been staan. Meestal is het binnen twee dagen weer over, deze keer niet. Ik word doorverwezen naar de fysio die het in een aantal sessies er vakkundig uit masseert. Ook hij weet niet wat het is en waar het door wordt veroorzaakt. We weten het nog steeds niet. Gelukkig is het niet meer teruggekomen. Ik doe boksen voor de rubriek. Het verschijnt op vrijdag in de krant en is tevens de laatste aflevering van de rubriek. Ik ben blij dat ik weer tijd overhoud doordeweeks en kan me nu goed op het boek storten. Tegelijkertijd mis ik het sporten uitproberen wel. Voorlopig wil ik even niet zelfstandig sporten.

IMG_6794Juni
Schoonheidsspecialiste Jindra moet examen doen en ik ben haar model. Deze maand moet ik dus een paar keer langskomen, zodat ze een masker kan oefenen en mijn hand- en teennagels kan lakken. Helemaal niet vervelend. Ik ga gezellig met Esz naar het strand. In Almere kijken we de wedstrijd Nederland-Spanje met de vrouwen. Daarna blijven we logeren. Zondag erop gaan Esz, Kip en ik naar Julianapop. Het is ouderwets gezellig. Ik spreek een hoop mensen en maak veel foto’s. Ik ga langs bij het koffiecafé waar Karlien werkt in Amsterdam. In de trein ontmoet ik Annerieke (nichtje van kar) en ze besluit mee te gaan. Ik bezoek daarna de uitgeverij en ga ten slotte eten bij Anouk. De volgende dag heb ik de cursus jaarrekening in Alkmaar. Ik heb privéles en steek een hoop op. Voortaan weet ik waar de jaarrekeningen over gaan die ik op spelling en opmaak moet checken op mijn werk. Ik heb mijn eerste vergadering met mijn collega over het personeelsweekend dat we dit jaar mogen organiseren. Zondag komt Paul langs voor de vierde en laatste fotosessie. Het is een hoop werk, zo’n boek. Maar het resultaat is prachtig! En het is supergezellig om quality time te hebben met Paul. De pastors zijn 25 jaar getrouwd en vieren dat met een prachtige dienst in CLC. De volgende dag staat het interkerkelijk voetbaltoernooi op het programma. We doen voor het eerst mee met CLC en dat bevalt prima! Geen prijs helaas voor ons team (wel voor CLC 1).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s