TIP – Gezond eten met Hello Fresh

IMG_5340Iedere zaterdagochtend hebben we weer hetzelfde ‘probleem’: Wat zullen we de komende week gaan eten? Wij plannen namelijk altijd een week vooruit qua eten. Dat scheelt weer een paar tripjes naar de supermarkt (waar we steevast een half uur langer blijven omdat we zoveel ex-collega’s en kennissen tegen komen). Regelmatig proberen we ook recepten uit en dan lopen we altijd tegen hetzelfde probleem aan. Dat ene ingrediënt met die moeilijk naam, essentieel voor het recept, is nergens te vinden. Erg frustrerend. Al met al gaat er een hoop tijd in zitten met verzinnen wat we willen eten, nieuwe recepten opzoeken, ingrediënten zoeken… aargh!

Gelukkig bestaat er nu Hello Fresh. Voor ons een geschenk uit de hemel. Nadeel is dat het best prijzig is. 39 euro voor 3 maaltijden voor 2 personen, voor 4 personen kost het 59 euro. 5 maaltijden voor twee personen kost 49 euro. Voor 4 personen wordt dit 89 euro. Tjah… Als je dat nog niet afschrikt, lees dan vooral verder. Ik ben in ieder geval fan!

IMG_5339Hello Fresh is een receptendienst annex boodschappendienst. Per week krijg je ingrediënten voor drie of vijf maaltijden voor één, twee, drie of perso(o)n(en). Wij zijn met z’n tweeën thuis en koken bijna nooit voor anderen. Dus aan de originalbox voor twee personen hebben we genoeg. Iedere dinsdagavond verschijnt er een koerier aan de deur met een enorme kartonnen doos in zijn armen. Daarin zitten de ingrediënten voor drie maaltijden, inclusief receptenboekje. Af en toe zit er iets extra’s in zoals yoghurt van een bedrijf waarmee de box samenwerkt of een houten lepel.

Met die ingrediënten moet je dan vervolgens zelf de gerechten in elkaar knutselen. Bij elk recept staat precies hoeveel je van een ingrediënt moet toevoegen. Werkt perfect! De ingrediënten zijn bijna altijd precies afgewogen, waardoor we nauwelijks iets weg hoeven te gooien. Een uitzondering daarop is bijvoorbeeld de Chinese kool of de wortel. Als we ergens maar de helft van nodig hebben, stoppen ze er geen halve wortel of kool in. Het kan ook te ver gaan…

Voor mij is het altijd weer een verrassing wat er deze keer in zit. Zoals jullie weten ben ik dol op ‘verrassingsboxen’. Heerlijk om zo’n box te openen en allemaal mooie ingrediënten te zien liggen. Het hoeft overigens geen verrassing te zien. Ik krijg iedere vrijdag al een mailtje waarin links staan naar wat we de week erop allemaal krijgen, maar daar kijk ik nooit naar. Ik scroll meteen naar beneden waar de ingrediënten staan die we zelf moeten toevoegen. Denk aan peper, zout, balsamicoazijn, olijfolie, suiker etc. Ik snap dat die ‘standaardkruiden’ niet wekelijks toegevoegd worden aan de box. Dat kost een hoop plastic (kruiden worden verpakt in plastic zakjes). Waarom iets als groentebouillon – makkelijk los toe te voegen – zelf gekocht moet worden, is mij een raadsel.

Nog een voordeel is dat de recepten heel gezond zijn. Wij krijgen drie recepten, waarvan er eentje met vlees, een met vis en een vegetarische. Een fijne afwisseling. J-P is er minder blij mee. Hij lust geen vis… We eten daarom ook nooit vis, omdat ik het dan apart voor mezelf moet maken. Met de komst van de Hello Fresh box is dat veranderd. Ik krijg alle vis (jeej!) en voor J-P halen we extra vlees erbij. Meestal wordt de vis apart van de rest gebakken of op het laatst pas toegevoegd en dan is het geen crime om een extra kipfilet erbij te bakken, zodat mijn man ook voldoende voedsel binnen krijgt. En die vis is lekker!

Zoals altijd bij het uitproberen van nieuwe dingen, zit er wel eens iets tussen wat we niet zo lekker vinden. Dat is dan jammer. Daar tegenover staan weer een aantal dingen die zo ontzettend lekker waren dat ik op een roze wolk zat toen ik ze at. Een lijstje van de beste recepten: Oosters vispakketje uit de oven met zilvervliesrijst (allemaal voor moi!), Orzo met rode paprika/champignons en oreganodressing, Gegrilde zalm en romige spaghetti integrale met spinazie en pompoenpitten, Pitabroodjes met kruidige kipfilet en frisse salade met komijndressing, Linquine met pastinaak, peterselie en gegrilde zalmblokjes, Oosterse curry met spitskool en cashewnoten, Nasi met Chinese kool/gebakken ei en zoetzure komkommer.

Nog een paar foto’s:

IMG_5608 IMG_5584 IMG_5528 IMG_5454 IMG_5419 IMG_5381
Voordelen:
– ingrediënten voor het avondeten worden thuisbezorgd. Scheelt zoekwerk in de supermarkt en sjouwen;
– niet hoeven nadenken over wat je wilt eten;
– gezond eten;
– nieuwe ingrediënten en recepten leren kennen;
– de box kan altijd op pauze gezet worden.

Nadelen:
– hoge prijs. Wij betalen nu 6,50 euro per persoon per maaltijd. Het goedkoopste is 4,45 euro per persoon per maaltijd. Dat kan goedkoper door zelf recepten ook te zoeken met goedkope ingrediënten.
– je moet zelf nog ingrediënten toevoegen.

We hebben de box nu acht weken geprobeerd en zijn dik tevreden! Van harte aanbevolen aan iedereen die graag gezonder wil eten en nieuwe recepten wil proberen. Ik heb, net als iedere abonnee, een korting gekregen die ik mag uitdelen aan iedereen. Gebruik bij het afsluiten van een abonnement de code 8H4JC7. Hiermee krijg je 20% korting op je eerste box, maar dan moet je er wel twee afnemen.

Naast de originalbox levert Hello Fresh ook nog andere boxen. Kijk even op de website voor meer informatie: http://www.hellofresh.nl

Advertenties

2 thoughts on “TIP – Gezond eten met Hello Fresh

  1. Pingback: Terugblik op 2014 – deel 1 | Nog eentje dan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s