Favorieten: Momento

Wij waren met z’n vieren wat betekende dat we per ronde twee tapas mochten bestellen. Van te voren kruiste ik samen met J-P aan wat we wilden eten. De menukaart is namelijk een soort folder waar je naar hartenlust in mag krassen. Ornan en Sharon deden hetzelfde. Vervolgens bestelden we per stel de hapjes. Natuurlijk aten we gewoon van elkaars hapjes, maar het overleggen per stel maakte dat het allemaal wat sneller ging. Wat ook snel ging, was de bediening. Ze vlogen de keuken in en uit om ons te voorzien van tapas. We hebben er van half 7 tot kwart voor 9 gezeten en hebben vier rondes tapas gegeten (2 x 8 tapas, 1 x 4 en 1 x 5 tapas) en een toetje. Het bestellen gaat overigens schriftelijk. Gewoon de nummer op een speciaal ontworpen bierviltje schrijven en het op de hoek van de tafel leggen.

IMG_4113Aan het onbeperkt tapas eten zijn wel wat regeltjes gebonden. Zo mag je pas weer nieuwe tapas bestellen als de vorige op zijn en voor niet opgegeten tapas rekent het restaurant € 2,50. Op het eerste gezicht lijkt dat een snelle manier om geld te verdienen. Maar dat is het niet. De regel zorgt ervoor dat je als gast goed kijkt naar de menukaart voordat je lukraak gaat bestellen, echt geniet van je eten én er niet onnodig eten weggegooid wordt. Het was voor ons bijna onmogelijk om eten te laten staan. Het was allemaal zo ontzettend lekker. Bovendien staat in de menukaart duidelijk wat er in een gerecht zit, dus als we iets niet lekker vonden, bestelden we dat niet. Het ging alleen bij de champignons fout. Ze smaakten iets teveel naar champignons (joh!), dus ik vond ze niet lekker. Gelukkig Sharon wel. Nog een tip. Mocht je met z’n tweeën zijn, bestel dan niet het broodmandje (nr 3.) We kregen het met z’n vieren bijna niet op omdat het zoveel was. Dat is natuurlijk positief, waar voor je geld, maar ik kom niet naar een tapasrestaurant om brood te eten.

IMG_4114Momento scoort op alle punten voortreffelijk:
– het eten is heerlijk;
– de menukaart is goed gevuld, maar toch overzichtelijk;
– de bediening is razendsnel en vriendelijk;
– het bestellen (tapas invullen op een bierviltje) is prettig;
– de sfeer is goed;
– de ruimte en de menukaart zijn mooi ontworpen;
– betaalbaar.

We gaan er zeker nog een keertje eten. Inclusief fooi waren wij € 78 per stel kwijt, wat neerkomt op € 39 per persoon. Niet duur! Dus… wie gaat er volgende keer met ons mee?

Momento, Loopuytpark 19, 1787 AD Juliandorp. http://www.momentotapasenmeer.nl
Woensdag t/m zondag geopend vanaf 17:00 uur.

Advertenties

4 thoughts on “Favorieten: Momento

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s