De positieve kanten van Duitsland

In het kader van het EK blog ik vandaag over Duitsland. Duitsers zijn niet geliefd in Nederland. Ze winnen te vaak met voetbal (hopelijk vanavond niet), waren fout in de oorlog en staan ontzettend in de weg in de supermarkt. Jep, hier spreekt een gefrustreerde vakkenvuller die altijd hele families voor de koekjes zag staan. Want koekjes kiezen doe je natuurlijk niet in je eentje als Duitser. Duitsland heeft gelukkig ook nog positieve punten. Als dat nieuw voor je is, zou ik zeker even verder lezen.

1. Ze verkopen Coca Cola Vanilla in de supermarkt.
Waar de Nederlandse detailhandel de plank heeft misgeslagen door niet langer mijn favoriete drankje op te nemen in de supermarkt, scoort Duitsland punten. Je moet even de grens over, maar dan heb je ook wat. Heerlijke, tintelende Coca Cola met een vleugje Vanille. Puur genot in een flesje.

2. Meer Haribo in Duitsland
Ook hier gaan de supermarkten de fout in. In Duitsland liggen de rekken vol met voorraden van het lekkerste snoep. Hier is slechts een metertje of twee gereserveerd voor Haribo. Voor de afwisseling moet je in Duitsland zijn.

3. Zo hard als je kunt
130 is de maximale snelheid in Nederland, tenzij je graag op televisie wilt komen en afgebekt wil worden door de snelheidscontroleurs van Blik op de weg. In Duitsland bestaan wegen waar je hard mag gaan, zo hard als je auto aankan. Hoe cool is dat! Ik kan wel een paar plekken bedenken waar ze dat hier vanaf vandaag mogen invoeren, te beginnen met de Afsluitdijk.

4. Teenstreet
De jaarlijkse conferentie voor tieners in Duitsland. 1500 tieners doen een weekje bijbelstudie, sporten en zingen. Een complex met gigantische hallen heeft ruimte genoeg om iedereen te herbergen. En dan is er ook nog plek voor een groot grasveld. Waar vind je dat in Nederland?

Ja, het zijn weinig punten. Natuurlijk is Duitsland een prachtig land om in te kamperen, kun je er lekker shoppen, heeft het tal van musea en uitgaansgelegenheden. Het land is ook ideaal om te gebruiken als ‘doorreisland’ als je onderweg bent naar Denemarken, Tsjechië of één van de vele andere buurlanden. Maar deze blog is speciaal bedoeld voor al die dingen die Nederland niet heeft en waarin Duitsland een streepje voor heeft. Go Duitsland!

Geniet van de wedstrijd en vergeet niet: ‘Alle Duitsers zijn…. Duitsers!’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s