Favorieten: Nikita

Het is geweldig! Je moet het zien/meemaken/kopen/eten enz. Ik presenteer in deze rubriek mijn persoonlijke favorieten.

Een bloedmooie vrouw zint op wraak. Jaren geleden werd ze gerekruteerd voor Division, een geheime organisatie. Het alternatief was creperen in de gevangenis. Eigenlijk had het meisje van toen geen keuze, ze werd meegenomen door rekruteer Michael. Bij Division leerde Nikita een charmante maar dodelijke vrouw te worden. Heel stoer natuurlijk, om opgeleid te worden tot spionne met kick ass moves. Maar ze is geen Charlie’s Angel die een missie moet volbrengen en in de tussentijd een hoop lol heeft met haar team. Nikita is verplicht om te doden. En dat vindt ze niet cool. Het lukte haar om te ontsnappen uit de foute organisatie en ze doet nu alles om Division ten gronde te richten. Regelmatig duikt ze op tijdens ‘geheime’ missies om de boel te verpesten. Ondertussen wordt de jonge Alex uit de gevangenis gehaald en wacht haar hetzelfde lot. Maar de kick-ass Alex geeft zich niet zomaar gewonnen.

Alex, Nikita en Michael zijn iedere zondagavond te zien in de nieuwe serie ‘Nikita’ op Veronica. Nikita (gespeeld door Maggie Q) is hard maar charmant, grappig en kent geweldige martial arts moves. Ze zint dan wel op wraak, maar verwacht geen Kill Bill achtige toestanden waarbij een vrouw als een wilde om zich heen maait en de lijken zich opstapelen. De serie is vergelijkbaar met de James Bond-films. Veel actie, veel doden, maar weinig bloed. Actrice Maggie Q geeft het personage Nikita daarnaast diepgang. Ze is tough, maar laat ook regelmatig haar zachte kant zien.

Als een wilde achtbaanrit voeren de makers de kijker door het verleden en het heden van Nikita in de eerste aflevering van ‘Nikita’. Na één aflevering wordt meteen een goed beeld gegeven van de personages en wordt er een hoop duidelijk…

Een sterke, slimme, mooie vrouw met fantastische martial arts technieken in de hoofdrol in een boeiende serie met verrassende wendingen. Na twee afleveringen ben ik om. Wat is dit top!

Ook leuk: Melinda Clarke speelt de rol van Amanda, één van de ‘docenten’ van Division die van de bange meisjes beauty’s maakt. Ik ken Melinda van de serie The OC waarin ze de rol speelde van Julie Cooper. Amanda en Julie lijken sprekend op elkaar. Zelfde haar, zelfde liefde voor mode en beauty én dezelfde krengerigheid. Het lijkt wel alsof de rol van Melinda in The OC als basis is gebruikt en dat daar op voortgeborduurd is. Julie Cooper, van huisvrouw tot spionne. Nice!

Advertenties

2 thoughts on “Favorieten: Nikita

  1. Ben dol op dit soort serie’s, heb dan ook braaf zitten kijken de eerste keer. Loved it! Deed me wel onwijs denken aan een serie van vroegah, die – heel toevallig – ook Nikita heette (die met Peta Wilson, draaide tot 2001). Maar misschien ook wel, omdat ik die connectie al had gemaakt naar aanleiding van de voorstukjes. En omdat ik de ‘oude’ Nikita vroeger echt geweldig vond.

    Anyway, I like it. Ik ga ‘m volgen. Het is trouwens wel al lichtelijk te voorspellen dan er een liefde in de lucht hangt, vind je ook niet? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s