Kerstverhaal

Ey jo! Fawaka! Ff opletten hoor! Ik ga even een stuk voorlezen uit de Bijbel. Omdat het bijna Kerst is, vind ik een mooi Kerstverhaal wel op zijn plaats. Komt ie:

In die tijd, in het Midden-Oosten, werden meisjes standaard uitgehuwelijkt aan mannen. Maria, een meisje van misschien veertien jaar oud, was uitgehuwelijkt aan een kill die Jozef ‘Jowie’ Davids heette. Ze waren verloofd, zeg maar. De gewoonte was toen om geen seks voor het huwelijk te hebben. Maar ze bleek ineens pregno te zijn. Jowie kwam erachter en hij was omin depressed,
want hij dacht dat ze met een ander gebald had. Hij kon het in ieder geval niet geweest zijn! Een grote schande.
Maar Jowie was een rustige boy en hij wilde geen buzz en redu en haters praatjes over Maria en hij dacht erover om hun relatie in stilte te verbreken, je weet toch. Gewoon net doen of hij van nix wist en het uitmaken. Hij werd moe van al die hoofdpijn en ging dagga. Toen kreeg hij een droom.

Niet helemaal wat je gewend bent hè? Het fragment komt uit het boek ‘De Torrie van Mattie’, geschreven door Daniel de Wolf. Hij kreeg hulp van een zooitje theologen en jongeren. Het resultaat is 96 pagina’s met de belangrijkste verhalen van Jezus uit het Bijbelboek Matteüs. Mattheus a.k.a. Mattie was een volgeling van Jezus Christus die met hem rondhing op straat en zo een hoop te weten kwam over JC. No worries. Voor de peepz die ABN gewend zijn, staat er na ieder verhaal een uitleg.

Het project kwam tot stand door samenwerking tussen de organisaties Youth for Christ, het Nederlands Bijbelgenootschap en Ark Mission. En dat weet ik genoeg. Youth for Christ heeft altijd fijne workshops op het Flevo Festival, het Nederlands Bijbelgenootschap gaf mijn lievelingsboek uit (de jongerenbijbel) en Ark Mission ownt ook de uitgeverij Ark Media waarvoor ik mijn scriptie mocht schrijven. Het boek kan dus niet anders dan top zijn. Ik vind de fragmenten in ieder geval briljant! Na al 23 jaar lang ieder jaar met Kerst hetzelfde verhaal te hebben gehoord, is deze insteek zeer verfrissend.

Vanaf 10 november is hij te koop in de christelijke boekhandel voor €9,95. Het boek mag natuurlijk niet ontbreken onder je kerstboom. Want dat Johannes Dope is weten we natuurlijk allang, maar Mattie is ook erg cool. Je weet zelluf!

Voor fragmenten (ook in mp3) en nog meer info, zie: http://www.straatbijbel.nl/persinfo

Advertenties

2 thoughts on “Kerstverhaal

  1. Wow. Ik ben geen fan van religie (but I don’t judge, don’t worry ;)), maar al zeker niet van straattaal. Dit is dan ook echt A-Linda haha, maarrrr.. wel hilarisch. En zelfs dit weet je interessant te brengen Mies, je weet zelluf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s